Muzică de apartament

“Mistricean” – planuri, sesiuni și invitație

author: Scriptor Incertus

coperta-Mistricean-machetă-785x785

 

Ce dădu prin gând… ideea! Înregistrări la Mistricean, live, multitrack, pentru o editare ulterioară. Ca urmare, “luând la subraț” un magnetofon TASCAM MSR16, 16 fiind pistele, aventura pe malul Dâmboviței a început.

Iată harta!

 

 

MISTRICEAN             

 

I.       (~ 25 min)

 1. Urme
 2. Mortar
 3. Șapte

 

II.      (~ 25 min)

 1. Dandaratelea
 2. Trois
 3. Cactusul de sticlă

 

III.     (~ 25 min)

 1. Cântec tăcut
 2. Funcția “Roșu închis”
 3. Detalii prolixe

 

IV.      ( ~ 15 min)

 1. Jah
 2. Mostră #1

(folclor ad-hoc pentru cvartet electric)

 

Da, aceasta este o invitație generică, pe bandă, prin cele două microfoane ambientale, instalate special pentru a capta viața din jurul cântării în sine, ceva zgomot viu este așadar de dorit, pentru care vă rugăm și vă mulțumim! Unde? Când?… Numai o clipă! Revenim imediat!

 

*

“Cui iubeşte şi lasă şi cui nu lasă, cui ştie praful încins vara, mirosul sticlelor de bere cărate de navetişti în sacoşe de rafie, mâncarea făcută în duşmănie, dragostea cu scrâşnit de dinţi şi îndârjire, patima şi băutura, cui a mers prin apă şi a dat de-o groapă + vârtej şi i s-a pus cârcel, cui a furat, copil fiind, cămăşile lu’ ta-su, chiştoacele lu’ bunic-su, cui îi sticlesc ochii de mândrie, cui de nebunie, cui deznădăjduieşte, cui s-a tăvălit cu iarbă-ntre dinti si paie pe craci, cui dă din picior cu mândrie, cui s-a dus la pescuit fără treabă cu pescuitul si s-a aruncat cu undita-n baltă si-a strigat măicutăăă, cui a rămas cu ochii-n stele la coadă la megaimage, cui merge cu flori in păr, cui trăieşte, 1 lucru vă spun: viaţa.”

Livia Ștefan (poet, musafir, cântăreț)

 

 

Eșantion din carnetul de schițe – telefon:
II.  Dandaratelea / Trois / Cântec tăcut – (variantă)

[podloveaudio mp3=”http://oedip-piaf.ro/wp-content/uploads/04_II.mp3″]

 

 

* Mistricean – personaj de mitologie românească

 

 

Comments